1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin: Türk Akımı`nı gizli tutalım dedim

Putin: Türk Akımı`nı gizli tutalım dedim

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Akım'ın yerine yerine Türk Akımı projesini koymayı Avrupalılar'dan gizli tutmayı teklif...

Putin: Türk Akımı`nı gizli tutalım dedim

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Akım'ın yerine yerine Türk Akımı projesini koymayı Avrupalılar'dan gizli tutmayı teklif ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kimsenin malını çalmıyoruz, gizlemeye gerek yok" dediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yıllık olağan basın toplantısında Türkiye'yi de yakından ilgilendiren konulara değindi. Putin, Güney Akım yerine inşa edilmesi planlanan ve Türk Akımı adı verilen yeni bir boru hattından daha garantili ve daha güvenilir bir güzergah olmadığını söyledi.

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı'nın inşa edilmesi kararı alınırken Avrupalı ülkelerin kızacağını önceden tahmin ettiğini ifade eden Putin şöyle devam etti:

"Erdoğan'a da söyledim. (Aramızda yaptığımız anlaşmayı şimdilik gizli tutalım, açıklamayalım, Avrupalı kazları kızdırmayalım. Yarın soluğu burada alırlar) dedim. Ancak sağlam ve erkek adam Erdoğan, (kimsenin malını çalmıyoruz) diyerek bunu gizlemeyi gereksiz buldu."

Ülkesinde son günlerde yaşanan kur ve faiz dengesizliklerine de değinen Rus lider, herşeyi önceden hesaplamanın imkansız olduğunu vurguladı. Ekonomideki düzelmenin bir anda başlayabileceğini ifade eden Putin, "Merkez Bankası ve hükümet doğru adımlar atıyor. Ancak bazı alanlarda daha hızlı davranılabilir. Yaşanan bu durumdan başarıyla çıkacağız. Bu kriz iki yıl devam edecek. Ancak dünya ekonomisi büyüyor. Bizim de büyümekten başka şansımız yok" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler