1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Pikotek enerji verimliliği projesini hayata geçirdi

Pikotek enerji verimliliği projesini hayata geçirdi

Enerji Günlüğü - Kontrol sistemleri alanında hizmet veren Pikotek, İZKA destekli “Tesislerde Enerji Verimliliği için Entegre Çözüm” konulu projesini...

Pikotek enerji verimliliği projesini hayata geçirdi

Enerji Günlüğü - Kontrol sistemleri alanında hizmet veren Pikotek, İZKA destekli “Tesislerde Enerji Verimliliği için Entegre Çözüm” konulu projesini hayata geçirdi.

2009 yılından bu yana makine, elektrik, elektronik ve yazılım mühendisleri kadrosuyla kontrol sistemleri alanında, donanım ve platformdan bağımsız, yüksek katma değerli, özgün çözümler üretmeyi hedefleyen Pikotek, İzmir Kalkınma Ajansı İZKA’nın 2012 Yılı Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Tesislerde Enerji Verimliliği için Entegre Çözüm” konulu projesini hayata geçirdi.

YENİ ÜRÜN DİMON PAZARA SUNULDU

Yeni yatırım hakkında detaylı bilgi veren Proje Yöneticisi Gülay Bozdağ, projeyle birlikte yeni bir ürün olan “Dimon”un, bir ar-ge ürünü olduğunu, fikir aşamasından sonra 12 aylık sürede geliştirilerek vücut bulduğunu ve projenin çıktısı olan ürün ailesinin “ICCI 2014 Uluslararası Enerji Fuarı”nda pazara sunulduğunu kaydetti.

Dimon hakkında detaylı bilgi veren Proje Yöneticisi Elektronik Yüksek Mühendisi Gülay Bozdağ, “Dimon çatısı altında DIMON® EDC (Energy Data Collector) ve DIMON® EEMS (Effective Energy Management Software) birimlerinden oluşmaktadır.Etkin enerji yönetimi için gerekli tüm yazılım modülleri ve akıllı mekanizmaları içeren yazılım sistemimiz işletme bünyesindeki enerji tüketimlerinin izlenmesi ve iyileştirilmesini sağlamakla birlikte üretim verileriyle entegre, esnek donanım ve yazılım mimarisine sahiptir” diye konuştu.

Dimon’un ileride gerçekleşecek farklı uygulamalara da adapte edilebilir olduğu bilgisini veren Bozdağ, projenin optimum maliyet, kurulum kolaylığı ve etkin enerji yönetimi kriterler esas alınarak geliştirildiğinin altını çizdi.

Gülay Bozdağ, “Dimon ile enerji tüketim verileri anlık, saatlik, günlük, haftalık ve aylık bazda izlenebilmektedir. Bununla birlikte birim üretim bazında enerji tüketim verileri ve genel tüketimler gözlemlenebiliyor ve cihaz, hat, alt bölge ve alt sistem bazında da detaylı izlemeler yapılabiliyor” dedi.

İzlenen tüm tüketim verilerinin tablo veya grafik şeklinde raporlanabildiğini ve tesis bazında enerji maliyet raporları oluşturulabildiğine dikkat çeken Bozdağ konuşmasına şöyle sürdürdü, “Dimon projesinde geriye dönük veriler analiz edilerek tüketim örüntüleri ve tüketim örüntülerinden sapma durumları belirlenebiliyor ve raporlar oluşturulabiliyor. Bunun dışında geriye dönük veriler de analiz edilirken ileriye dönük tahminler ve hedef tüketim örüntüleri de oluşturulabiliyor.”

Başarıyla tamamlanan projeleri sonrasında Dimon ürünlerinin geniş anlamda kullanıcılarla buluşmasına yönelik çalışmaların firmalarınca aralıksız sürdürüleceğini belirten Gülay Bozdağ, ar-ge çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler