1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ve doğalgaza 186 arama başvurusu yapıldı

Petrol ve doğalgaza 186 arama başvurusu yapıldı

Enerji Günlüğü -Haziran 2014'te başlayan petrol ve doğalgaz arama ruhsatı başvuru sürecinde şimdiye kadar 186 adet başvuru yapıldı.4. Arama-Üretim...

Petrol ve doğalgaza 186 arama başvurusu yapıldı

Enerji Günlüğü -Haziran 2014'te başlayan petrol ve doğalgaz arama ruhsatı başvuru sürecinde şimdiye kadar 186 adet başvuru yapıldı.

4. Arama-Üretim Sektörü Bilgilendirme Toplantısı'nda (SCOUT Meeting) konuşan Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) Genel Müdürü Selami İncedalcı, Haziran 2014'te başlayan petrol ve doğalgaz arama ruhsatı başvuru sürecinde şimdiye kadar 186 adet başvuru yapıldığını bildirdi.

ÇOK CİDDİ BİR BAŞVURU

İncedalcı, 25'i yerli ve 12'si yabancı sermayeli olmak üzere 37 şirketin başvuruda bulunduğunu bildirerek 1 milyar 100 milyon liralık iş ve yatırım programının alındığını kaydetti.İncedalcı, "Çok ciddi bir başvuru bu. Bir kısmını değerlendirdik. Bir kısmı ise Başbakanlığın genelgesi sebebiyle beklemede duruyor. Onlar da en kısa zamanda tamamlanmış vaziyette olacak" dedi.

KISA SÜREDE TOPARLANACAĞIZ

İncedalcı, petrol fiyatlarının düşmesiyle tüm dünyada arama yatırımlarında yaşanan yavaşlamanın Türkiye'yi de etkilediğini ancak kısa sürede toparlamanın gerçekleşeceğini belirterek, "Çok kısa sürede bir toparlanmayla cevap verebileceğimizi düşünüyorum. Projelerimiz, ruhsatlarımız, imkanlarımız var" dedi.

Geçen yılın başından bu yana 74'ü denizde 55'i karada 129 arama ruhsatının karada 5 ve denizde 8 yıllık olmak üzere verildiğini ifade eden İncedalcı, şirketlerin bu ruhsatlar için yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım taahhüdü verdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler