1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol üretiminin azaltılmasına karşı dörtlü ittifak

Petrol üretiminin azaltılmasına karşı dörtlü ittifak

Enerji Günlüğü - Rusya, Suudi Arabistan, Meksika ve Venezuela, dünya piyasalarındaki petrol fiyatlarının düşüşünü önlemek için petrol üretiminin...

Petrol üretiminin azaltılmasına karşı dörtlü ittifak

Enerji Günlüğü - Rusya, Suudi Arabistan, Meksika ve Venezuela, dünya piyasalarındaki petrol fiyatlarının düşüşünü önlemek için petrol üretiminin azaltılmasına karşı çıktı.

Russia Today’in haberine göre, Viyana'da düzenlenen görüşmelerden sonra, Suudi Arabistan, Rusya, Meksika ve Venezuela ülkelerinin temsilcileri, petrol üretiminin azalmasına karşı olduklarını açıkladılar.

Rusya, Suudi Arabistan, Meksika ve Venezuela, dünya piyasalarındaki petrol fiyatlarının düşüşünü incelemek için Viyana'da bir araya geldiler. İran gibi bazı OPEC üyesi ülkelerin, petrol üretimini azaltmak önerilerinin de incelendiği bu toplantılarda bu dört ülke temsilcileri, petrol üretiminin azalmasına karşı olduklarını belirttiler.

Daha önce petrol fiyatlarının yüzde 30 oranında düşmesi ile Rusya ekonomisinin yıllık 90-100 milyar Dolar zarar edeceğini açıklayan Rusya’nın petrol üretiminin azalmasına karşı çıkması ise dikkat çekti.

PETROLDE 100 DOLAR MAKUL

Rusya, Arabistan, Meksika ve Venezuela Enerji Bakanları'nın katılımı ile düzenlenen bu toplantılarda, petrol fiyatlarının şimdilerde çok az olduğu ve her varil petrol için 100 Dolar fiyatının makul olduğu kararı alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler