1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi`ne kamu ihale yasağı kalktı

Petrol Ofisi`ne kamu ihale yasağı kalktı

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi ile Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ hakkındaki kamu ihalelerine katılma yasağı mahkeme kararıyla kaldırıldı.Enerji...

Petrol Ofisi`ne kamu ihale yasağı kalktı

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi ile Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ hakkındaki kamu ihalelerine katılma yasağı mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Petrol Ofisi AŞ ile şirket sermayesinin yarısından fazla hissesine sahip ortağı Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ ve Petrol Ofisi AŞ'nin sermayesinin yarısından fazla hisselerine sahip bulunduğu bazı şirketler hakkında daha önce alınan kamu ihalelerine katılma yasağına ilişkin yeni bir karar alındı.

Buna göre, 2009 tarihinde başlayan hukuki süreç sonunda alınan nihai mahkeme kararı uyarınca, Söz konusu şirketler hakkında alınan kamu ihalelerine katılma yasağı kaldırıldı. İhale yasağı kaldırılan şirketler, Petrol Ofisi AŞ, Doğan Şirkretler Grubu Holding AŞ ve Petrol Ofisi'nin iştirakleri arasında yer alan Petrol Ofisi Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Petrol Ofisi Akdeniz Rafinerisi Sanayi ve Ticaret AŞ, Petrol Ofisi Gaz iletim AŞ, Petrol Ofisi Alternatif Yakıtlar Toptan Satış AŞ, Erk Petrol Yatırımları AŞ, Po Petrofınance N.V., Petrol Ofisi Gürcistan Ltd. Şti., Kıbrıs Türk Petrolleri Ltd. ve Po Oil Financing Ltd. olarak sıralanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler