1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yeniden düşüşe geçti

Petrol fiyatları yeniden düşüşe geçti

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesi ile dün hızlı yükselişe geçen petrol fiyatları yeniden düşüşe geçti.Petrol...

Petrol fiyatları yeniden düşüşe geçti

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesi ile dün hızlı yükselişe geçen petrol fiyatları yeniden düşüşe geçti.

Petrol fiyatlarının, dün Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesi ile 112,36 dolara kadar yükselmesinin ardından, bugün Ukrayna ile ilgili gerilimin daha fazla tırmanmayacağına ilişkin iyimserlikle hızlı gerileyerek en düşük 109,35 dolara kadar geriledi.

Brent petrolün varil fiyatı, dün artan jeopolitik gerilimin etkisiyle güne yüzde 1,6'lık hızlı yükselişle başlaması sonrasında yılın en yüksek seviyesi olan 112,36 dolara kadar yükselmişti. Bugün ise Rusya'dan ılımlı yönde gelen açıklamalarla gerilimin azalacağına yönelik iyimserliğin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı düşüşe geçti. Güne 111 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, etkisini artıran satışlarla en düşük 109,35 dolara kadar geriledi.

109,2 DOLAR SEVİYELERİ DESTEK

Analistler, şu dakikalarda 109,86 dolar seviyelerinden işlem gören Brent petrolün varil fiyatı için, 109,2 dolar seviyelerinin destek olarak takip edileceğini belirtiyor. Ukrayna ve Rusya arasındaki siyasi gerilimin yeniden tırmanmasının, arz sıkıntılarına yol açabileceğine yönelik endişeleri artırdığını, bunun ise petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı yarattığına dikkati çeken analistler, böyle bir durumda ise 113 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

ABD Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün 105 dolar seviyelerini aşarak yaklaşık 5,5 ayın en yükseği olan 105,22 doları gördü.

105 DOLAR DESTEĞİ YENİDEN TEST EDİLEBİLİR

Analistler,Rusya'dan olumlu yönde gelebilecek açıklamalar ile ABD Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatında satış baskılarının artabileceğine işaret ederek, bu durumda 102,9 dolar desteğinin takip edileceğini ifade ediyor. Siyasi tansiyonun yükselmesi durumunda ise analistler, 105 dolar direncinin yeniden test edilebileceğini kaydediyor.

Çeviren: Mert Çakmak

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler