1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları 2016`da toparlanacak

Petrol fiyatları 2016`da toparlanacak

Enerji Günlüğü - Katar Enerji Bakanı Muhammed Al Sada, global ham petrol fiyatlarının dip yaptığını ve 2016'da toparlanma işaretleri olduğunu söyledi.Katar...

Petrol fiyatları 2016`da toparlanacak

Enerji Günlüğü - Katar Enerji Bakanı Muhammed Al Sada, global ham petrol fiyatlarının dip yaptığını ve 2016'da toparlanma işaretleri olduğunu söyledi.

Katar Enerji Bakanı Muhammed Al Sada, OPEC dışı üreticilerin arzlarında büyümenin 2015 yılında önemli oranda yavaşladığını ve bu ülkelerin arzlarının gelecek yıl yatay kalmasının veya düşmesinin beklendiğini ifade ederek, 2016'da bir toparlanma beklendiğini ve bunun işaretleri olduğunu söyledi.

Al Sada ayrıca, OPEC petrolüne talebin daha sağlıklı hale geleceğini, 2015 yılında 29,3 milyon varil/gün olan talebin 2016'da 30,5 milyon varil/güne çıkmasını beklediğini de vurguladı.

ÜRETİM DÜŞECEK

Açıklamasında düşük petrol fiyatlarının büyük enerji şirketlerinin sermaye harcamalarını bu yıl yüzde 20 azaltmalarına yol açtığını belirten Al Sada, bu trendin üretimde düşüşle sonuçlanabileceğini belirtirken, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerden uzmanların petrol piyasasını görüşmek için bu ay içinde Viyana'da biraraya geleceklerini de anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler