1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petlim`in yüzde 30`u Goldman Sachs`a satıldı

Petlim`in yüzde 30`u Goldman Sachs`a satıldı

Enerji Günlüğü - Petkim iştiraki Petlim Limancılık'ın yüzde 30 hissesi 250 milyon dolara Goldman Sachs'a satıldı.Temmuz ayında Goldman Sachs'a satışı...

Petlim`in yüzde 30`u Goldman Sachs`a satıldı

Enerji Günlüğü - Petkim iştiraki Petlim Limancılık'ın yüzde 30 hissesi 250 milyon dolara Goldman Sachs'a satıldı.

Temmuz ayında Goldman Sachs'a satışı için bir ön anlaşma imzalayan Petkim'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, iştiraki olan Petlim Limancılık'ın yüzde 30'unun 250 milyon dolara Goldman Sachs'a satışı için anlaşmaya varıldı.

Anlaşmaya göre, bağlayıcı sözleşmenin yanı sıra Goldman Sachs, Socar Turkey Enerji A.Ş (STEAŞ) ile 7 yıl süreli satma hakkı sözleşmesi imzalarken; sözleşme karşılığında STEAŞ'a 50 milyon dolar tutarında peşin ödeme yapacak.

Satım opsiyonunun Goldman Sachs tarafından kullanılması halinde STEAŞ, Goldman Sachs'ın devraldığı hisseleri opsiyon sözleşmesinde tarafların anlaşmış olduğu ve hakkın kullanılmasından önce ödenecek olan minimum getiriye ek olarak ödenecek 300 milyon dolar karşılığında devralacak.

Petkim'in bahsedilen satma hakkı sözleşmesinden kaynaklanacak bir yükümlülüğü ise bulunmayacak.Petkim hisseleri açıklama sonrası yüzde 3’ün üzerinde primli seyrediyor.

Öte yandan Borsa İstanbul'da işlem gören Petkim payları, açıklamanın ardından tavan fiyat olan 4,32 lirayı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 4 yükselişle 4,05 liradan işlem görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler