1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PETDER Atık Yağ Projesi çağrı numarası yenilendi

PETDER Atık Yağ Projesi çağrı numarası yenilendi

Enerji Günlüğü – PETDER tarafından yürütülen Atık motor yağlarının yönetimi projesinin yeni irtibat numarası ‘44 44 YAĞ’ olarak yenilendi.PETDER...

PETDER Atık Yağ Projesi çağrı numarası yenilendi

Enerji Günlüğü – PETDER tarafından yürütülen Atık motor yağlarının yönetimi projesinin yeni irtibat numarası ‘44 44 YAĞ’ olarak yenilendi.

PETDER tarafından yürütülen Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi kapsamında, özellikle atık motor yağı üreticilerinin ve proje hakkında bilgi almak isteyenlerin kullanımına yönelik olarak irtibat numarası “44 44 924 – 44 44 YAĞ” olarak yenilendi.

Yeni numara ile, temas bilgisinin daha akılda kalıcı olması, atık motor yağı üreticileri ile PETDER arasındaki iletişimin hızlandırılması ve kolaylaştırılması ile Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesinin kurumsal yapısının kuvvetlendirilmesi sağlanacak.

PROJE 2004 YILINDA BAŞLATILDI

2004 yılında yayınlanan "Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği" ile birlikte PETDER, üyelerinin Yönetmelikten kaynaklı sorumluluklarını yerine getirmek üzere, motorlu taşıtlarda kullanılan ve atık hale gelen motor yağlarının araç servisleri, akaryakıt istasyonları, kamuya ait araç bakım istasyonlarından doğru koşullarda lisanslı ve yetkili ekiplerce toplamak üzere "Atık Yağların Yönetimi Projesi"ni başlattı.

Proje kapsamında PETDER tarafından toplanan atık yağlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış tesislerde çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde işlem görmekte ve aynı zamanda atık yağların zararları ve ne şekilde değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin konularla ilgili toplumun bilinçlendirilmesi sağlanıyor. PETDER, atık motor yağlarının toplanması konusunda Bakanlıkça yetkilendirilmiş tek kuruluş.

ON YILDA TOPLAM 160 BİN 103 TON ATIK MOTOR YAĞI TOPLANDI

PETDER tarafından proje kapsamında son on yılda toplam 160 bin 103 ton atık motor yağı toplanarak lisanslı bertaraf veya işleme tesislerine teslim edildi.

71.500 AĞAÇ DİKİLDİ

Projeye paralel şekilde, kamu kurumlarından toplanan her bir varil atık motor yağına karşılık doğaya bir ağaç kazandırmak suretiyle PETDER tarafından sürdürülen “Bir Varil Bir Ağaç Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında ise bugüne kadar 71.500 ağaç dikildi.

PETDER Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu’na www.petder.org.tr web sitesinin “Projeler” başlığından ulaşılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler