1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Peşin ödenecek petrol lisans bedellerinin kapsamı genişletildi

Peşin ödenecek petrol lisans bedellerinin kapsamı genişletildi

Enerji Günlüğü - Petrol piyasasında peşin ödenecek lisans bedellerine bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisansları da dahil edildi.Enerji Piyasası...

Peşin ödenecek petrol lisans bedellerinin kapsamı genişletildi

Enerji Günlüğü - Petrol piyasasında peşin ödenecek lisans bedellerine bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisansları da dahil edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, lisans bedellerini düzenleyen 13. maddenin ikinci fıkrası değiştirilerek, peşin ödenecek lisans bedellerine bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisansları da dahil edildi. Böylece, her türlü lisans tadili, lisans süre uzatımı ve lisans sureti çıkartma bedeli ile bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisanslarına ilişkin lisans alma bedelleri peşin ödenecek.

SÜRE UZATIM BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMELERİNE ZAMAN SINIRI

Yine yapılan değişiklik kapsamında, süre uzatımı başvurusu hakkındaki inceleme ve değerlendirme, yapılan yazılı başvurunun Kurum merkez evrakına giriş tarihini izleyen altmış gün içerisinde sonuçlandırılacak. Taşıma, bayilik ve serbest kullanıcı lisanslarının süre uzatımı Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığı'nca, diğer lisansların süre uzatımı ise Kurul kararıyla sonuçlandırılacak.

LİSANS SAHİBİ DEĞİŞİKLİKLERİ EN GEÇ ALTI AY İÇİNDE BİLDİRECEK

Lisans Sahiplerinin Temel Hak ve Yükümlülüklerini düzenleyen maddede yapılan değişiklik ileLisans sahibi bir tüzel kişinin ortaklık yapısında, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlarında değişiklik olması halinde lisans sahibi, değişikliğin gerçekleşmesinden veya Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanmasından itibaren en geç altı ay içerisinde bu durumu aşağıdaki belgelerle birlikte Kuruma bildirecek.

LİSANS TADİLİ İÇİN YENİ EKLEMELER

Yönetmeliğin lisans tadili konusunu düzenleyen 15. maddesinin beşinci fıkrasının (ç), (d) ve (g) bentleri şu şekilde değiştirildi:

“ç) Ulusal marker enjeksiyon cihazı bilgilerine ilişkin lisans tadilleri,

d) Dağıtıcı lisansına taşıma faaliyetinin alt başlık olarak işlenmesine veya bu faaliyetin dağıtıcı lisansının alt başlığından çıkarılmasına ilişkin lisans tadilleri,”

“g) Lisanslara kayıtlı tesis adresi, lisans sahibinin unvanı ve lisansta yer alan süre içerisinde ibraz edilmiş olmaları kaydıyla İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, Kıyı Tesisi İşletme İzin Belgesi ve Marka Tescil Belgesi bilgilerinin değiştirilmesine ilişkin lisans tadilleri.”

Önceki ve Sonraki Haberler