1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Peru`da yoksul halka bedava güneş enerjisi

Peru`da yoksul halka bedava güneş enerjisi

Enerji Günlüğü - Peru başlattığı güneş enerjisi programı ile 2 milyondan fazla yoksul insana güneş panelleriyle elektrik sağlayacak.Peru'da başlatılan...

Peru`da yoksul halka bedava güneş enerjisi

Enerji Günlüğü - Peru başlattığı güneş enerjisi programı ile 2 milyondan fazla yoksul insana güneş panelleriyle elektrik sağlayacak.

Peru'da başlatılan yeni güneş enerjisi programına ilişkin açıklama yapan Peru Enerji ve Maden Bakanı Jorge Merino, bu program sayesinde 2016 yılı sonuna kadar Peru halkının yüzde 95'inin elektriğe kavuşacağını söyledi. Peru'da şu an nüfusun sadece yüzde 66'sına elektrik ulaştırılıyor.

Bakan Jorge Merino konuşmasına, “Bu program sağlıklarını riske atıp, kendi imkanlarını kullanarak gaz yağı lambalarıyla aydınlanan yoksul insanlar için geliştirildi" diyerek devam etti. 

500 BİN KONUTA ELEKTRİK

Peru'da geliştirilen güneş enerjisi programının ilk aşaması, Contumaza bölgesinde 1601 güneş panelinin kurulmasıyla 8 Temmuz'da start aldı. Bu ilk kurulum 126 mahalleye elektrik sağlayacak.

Yeni program ilk etapta toplam 200 milyon dolar maliyetle, 500 bin konuta yetecek enerjiyi sağlayacak ve 12500 güneş paneli sistemi kurulacak.

24 milyonun üzerindeki nüfusuyla Güney Amerika'nın üçüncü büyük ülkesi olan Peru, aynı zamanda Latin Amerika'da ilk güneş enerjisi kurulumu gerçekleştiren ülke konumunda. 

Önceki ve Sonraki Haberler