1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Paris İklim Zirvesi`nden madencilere kötü haber çıkabilir

Paris İklim Zirvesi`nden madencilere kötü haber çıkabilir

Enerji Günlüğü - Paris İklim Zirvesi'nde karbon fiyatlamasının sıkılaştırılması yönünde bir karar alınması halinde, dünyanın en büyük 11 madencilik...

Paris İklim Zirvesi`nden madencilere kötü haber çıkabilir

Enerji Günlüğü - Paris İklim Zirvesi'nde karbon fiyatlamasının sıkılaştırılması yönünde bir karar alınması halinde, dünyanın en büyük 11 madencilik şirketinin karlarından 10 milyar dolar kaybedebileceği ifade edildi.

İngiltere merkezli bağımsız araştırma kurumu CDP'nin yaptığı çalışmaya göre, dünyanın en büyük 11 madencilik şirketi, Paris'te gelecek hafta başlayacak Global İklim Zirvesi'nde karbon fiyatlamasının sıkılaştırılması yönünde bir karar alınması halinde karlarından toplam 10 milyar dolar kaybetme riski ile karşı karşıyalar.

CDP'nin çalışmasına göre karbon fiyatı 50 dolar/ton olduğunda 11 şirketin 10 milyar dolar, toplam karlarının yüzde 15'ini kaybedecekleri öngörülüyor.

CDP yaptığı çalışma çerçevesinde, 11 madencilik şirketine emisyon azaltım hedeflerini gözden geçirmelerini, stres testi yapmalarını ve karbon salınımına yönelik düzenlemelerde sıkılaştırmaya hazırlanmalarını önerdi.

Avustralya merkezli madencilik şirketi BHP Billiton Eylül ayında hazırladığı kendi raporunda, karbon fiyatının artması halinde 2030'a kadar değerinin yüzde 2'sini kaybedeceği tahminine yer vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler