1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Palz: Çin iyi kapitalist olduğu için yenilenebilire yatırım yaptı

Palz: Çin iyi kapitalist olduğu için yenilenebilire yatırım yaptı

Enerji Günlüğü -Avrupa Komisyonu Eski Yetkilisi Dr. Wolfgang Palz, yenilenebilir enerji yatırımlarında dünya lideri olan Çin'in iyi bir kapitalist olduğu...

Palz: Çin iyi kapitalist olduğu için yenilenebilire yatırım yaptı

Enerji Günlüğü -Avrupa Komisyonu Eski Yetkilisi Dr. Wolfgang Palz, yenilenebilir enerji yatırımlarında dünya lideri olan Çin'in iyi bir kapitalist olduğu için yenilenebilir enerjiye yatırım yaptığını söyledi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi tarafından Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi'nde (EEMKON 2015) % 100 Yenilenebilir Enerji Mümkün mü? oturumunda konuşan Avrupa Komisyonu Eski Yetkilisi Dr. Wolfgang Palz, yenilenebilir enerji piyasasında liderliği elinde tutan Çin'in dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha kapitalist bir ülke olduğu için yenilenebilir yatırımlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Ekonomide işlerin devletin destekliyoruz demesiyle yada duayla yürümediğine dikkat çeken Palz, ABD'den daha fazla milyonere sahip olan Çin'de yenilenebilir yatırımlarının giderek düşen maliyetlerin etkisiyle para kazanmak için yapıldığını ifade etti.

Yenilenebilir enerji için ilk yola çıktıklarında herkesin umutsuz olduğunu ve maliyetlerin çok yüksek olduğunu belirttiklerini kaydeden Palz, şuanda gelinen noktanın çok önemli olduğunu söyledi.

Palz, günümüzde özellikle açık deniz (offshore) rüzgar santrallerinin hızlı bir gelişim içinde olduğuna dikkat çekti.

Barış ve yerel gelişim için yenilenebilir enerjinin Türkiye gibi bir ülke için çok önemli olduğununun da altını çizdi.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler