1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: Tüm sayaçlar 10 milyar TL`ye akıllanacak

Özdemir: Tüm sayaçlar 10 milyar TL`ye akıllanacak

Enerji Günlüğü - ELDER Başkanı Nihat Özdemir, rekabet ve kalite için tüm sayaçların akıllı sayaçla değiştirilmessi gerektiğini, yaklaşık 10 milyar...

Özdemir: Tüm sayaçlar 10 milyar TL`ye akıllanacak

Enerji Günlüğü - ELDER Başkanı Nihat Özdemir, rekabet ve kalite için tüm sayaçların akıllı sayaçla değiştirilmessi gerektiğini, yaklaşık 10 milyar TL gerektiren bu değişimin 5 yılda ancak tamamlanabileceğini söyledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, ELDER 8. Sektör Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dağıtım şirketlerinin teknoljik altyapısını her geçen gün iyileştirdiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde dağıtım sektöründe teknolojik yatırımları daha da öne çıkaracaklarını aktaran Özdemir, "Tüm müşterilerimizde akıllı sayaç kullanmayı istiyoruz. Bu rekabeti artıracaktır. Akıllı sayacın en önemli katkılarından biri de budur" dedi.

Altyapının hazır olduğu andan itibaren tüketicilerin tedarikçilerini istedikleri anda değiştirebileceklerini vurgulayan Özdemir, "Bu değişimi akıllı telefonlar üzerinden dahi yapabilecekler. En uygun hizmeti en doğru hizmetten alabilecekler" diye konuştu.

Nihat Özdemir, akıllı sayaçlarını değişiminin ve bağlı yatırımların ciddi bir maliyeti olduğuna işaret etti. Sadece 34 milyon sayacın akıllı sayaçla değiştirilmesinin bile 10 milyar TL'lik bir yatırım gerektiğini kaydeden ELDER Başkanı Özdemir, "EPDK'yı ve Bizleri düşündüren en temel sorun da budur. Maliyete katlansak bile bu miktardaki bir değişimin en azından beş yıllık bir programının olması gerektiği aşikardır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler