1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: Elektrikte konsolidasyon olacak

Özdemir: Elektrikte konsolidasyon olacak

Enerji Günlüğü - Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik üretimi alanında konsolidasyon beklediğini söyledi.Dört dağıtım bölgesini...

Özdemir: Elektrikte konsolidasyon olacak

Enerji Günlüğü - Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik üretimi alanında konsolidasyon beklediğini söyledi.

Dört dağıtım bölgesini kontrol eden CLK'nın üç eşit ortağından biri olan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, enerjide arz fazlası oluşması nedeniyle elektrik fiyatlarının beklentilerinin altında seyrettiğini söyledi.

Özdemir, bunda ekonomik büyümenin seçim atmosferi nedeniyle yavaşlamasının da etkisi bulunduğunu ifade eden Özdemir, “Ancak seçim sonrasında talebin artacağını ve yıl toplamında talebin yüzde 5 artacağını öngörüyorum. Bizim projeksiyonlarımıza göre 2017 sonrasında enerjide arz açığı ortaya çıkacak" dedi.

Limak Grubu olarak yeni yap-işlet enerji santrallerinin yapımı ve mevcut üretim santrallerinin özelleştirme ihaleleriyle de ilgileneceklerini belirten Nihat Özdemir, "Enerji üretim tarafında konsolidasyon bekliyorum bu alanda çok üretici var, biz de bu fırsatlara bakarız" dedi.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler