1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ovacık RES ÇED Süreci başladı

Ovacık RES ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Çeşme Enerji tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinde kurulması planlanan 18 MW'lık Ovacık RES projesinde ÇED Süreci başladı.Çevresel...

Ovacık RES ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Çeşme Enerji tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinde kurulması planlanan 18 MW'lık Ovacık RES projesinde ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Çeşme Enerji tarafından İzmir ili Çeşme ilçesi Ovacık-Çobandağı-Kızılkaya-Karadağ-Balitepe mevkiilerinde kurulup işletilmesi planlananOvacık Rüzgar Enerji Santrali (20 MWm/18 MWe) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu.

ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Proje kapsamında, 6 adet türbin 2,5 MWe/2.5 MWm ve 2 adet türbin 1,5 MWe/2.5 MWm olmak üzere toplam 8 adet türbin ile 18 MWe (20 MWm) kurulu gücünde Rüzgar Enerji Santrali yapılacak.

55.000.000 TL tutarında yatırım yapılması planlanan proje ile yılda 55.000.000 KWh elektrik enerjisi üretilecek.

TÜRBİN SAYISI AZALTILDI

Ovacık Rüzgar Enerji Santrali projesi için (Mülga) İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden 18 MWe kapasite için 08.09.2009 karar tarihi ve 721 karar nosu ile ÇED Gerekli Değildir Belgesi alındı.Proje sahasında yapılan ölçümleme çalışmaları sonrasında santral sahasının daha verimli çalışabilmesi için ÇED Gerekli Değildir Kararında belirtilen türbin sayısı 12'den 8'e indirildi.

PROJEYE HALK TEPKİLİ

Çeşme Sürdürülebilir Yaşam Platformu üyeleri, İzmir'in Çeşme ilçesi Ovacık köyü Karlıktepe mevkiinde kurulması planlanan rüzgâr enerjisi santralinin yerleşim yerlerine çok yakın olması ve bölgenin endemik yapısını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle eylem yapmışlardı.

ÇEŞME'YE KURULACAK RES'E TEPKİ

Önceki ve Sonraki Haberler