1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Otoyol ihalesi iptal, gözler Başkentgaz`da!

Otoyol ihalesi iptal, gözler Başkentgaz`da!

Enerji Günlüğü - Ülker, Koç ve UEM'in kazandığı köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi iptal edildi, gözler Torunlar'ın kazandığı Başkentgaz ihalesinde... Başbakan...

Otoyol ihalesi iptal, gözler Başkentgaz`da!

Enerji Günlüğü - Ülker, Koç ve UEM'in kazandığı köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi iptal edildi, gözler Torunlar'ın kazandığı Başkentgaz ihalesinde... 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bedeli düşük bulunduğu için onaylanmayabileceğinin sinyalini verdiği,  Koç, Ülker ve Malezyalı UEM'in 5.7 milyar dolarlık teklifle kazandığı köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi iptal edildi. Konuya ilişkin yazılı açıklama Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca (ÖYK) yapılan değerlendirme ve alınan karar ile köprü ve otoyolların işletme haklarının verilmesi yöntemi ile yapılan özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini bildirdi. Bakan Şimşek açıklamasında şunları kaydetti: 
"Özelleştirme Yüksek Kurulunun; 15 Ekim 2010 tarih, 2010/88 sayılı Kararı ile özelleştirme programına alınan ve Karayolları Genel Müdürlüğünün yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği, bağlantı yolları ile birlikte; 'Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu’, ‘Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu’, ‘Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’, ‘Toprakkale-İskenderun Otoyolu’, ‘Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu’, ‘İzmir-Çeşme Otoyolu’, ‘İzmir-Aydın Otoyolu, ‘İzmir-Ankara Çevre Otoyolu’, ‘Boğaziçi Köprüsü’ ve ‘Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu’ ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile İşletme Haklarının Verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca nihai pazarlık görüşmelerinin 17 Aralık 2012 tarihinde tamamlanmış olan ihalenin iptaline karar verilmiştir."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplarken, bazı özelleştirme ihalelerinde fiyatları düşük buldukları için iptal edebileceklerini söylemişti. Başbakan'ın gösterdiği iki örnek ihale ise köprü ve otoyollar ile Başkentgaz özelleştirme ihaleleri olmuştu. 

Başkentgaz ihalesini onaylamayabiliriz... TIKLAYINIZ! 

Önceki ve Sonraki Haberler