1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Odaş Elektrik sermaye yapısını güçlendiriyor

Odaş Elektrik sermaye yapısını güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik, kömür ve değerli metal madenciliği alanındaki çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde geliştirebilmek için çıkarılımış...

Odaş Elektrik sermaye yapısını güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik, kömür ve değerli metal madenciliği alanındaki çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde geliştirebilmek için çıkarılımış sermayesini artırdı.

Odaş Elektrik Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP'a bir açıklama yaparak, Yönetim Kurulu'nun kömür ve değerli metal madenciliği alanındaki çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde geliştirebilmek için 210.000.000 (ikiyüzon milyon) TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, her biri 1 (bir) TL nominal değerde 42.000.000 (KırkikiMilyon) TL olan çıkarılımış sermayesini 8.500.000 (SekizMilyonBeşyüzbin) TL artırılarak 50.500.000 (ElliMilyonBeşyüzBin) liraya çıkarma kararı aldığını bildirdi.

Açıklamaya göre, artırılan 8.500.000 (SekizMilyonBeşYüzBin) TL nominal değerli payların, halka arz edilmeksizin belirlenecek nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK")'na başvurulacak ve sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek 1 (bir) TL nominal değerli toplamda 8.500.000 (SekizMilyonBeşYüzBin) adet paylar B grubu, İmtiyazsız ve Borsada işlem gören nitelikte olacak.

Açıklamada, "Bu çerçevede, İhraç belgesinin Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından onaylanmasını takiben, ihraç edilecek payların Borsa İstanbul A.Ş. Toptan Satışlar Pazarı'nda ("TSP"), "Toptan Satışlar Pazarının (TSP) Kuruluş ve İşleyiş Genelgesi"nin VII. Maddesinde belirtilen esaslara göre hesaplanacak işlem fiyatı üzerinden, yine ilgili mevzuatta belirlenen sürelerde satılması hususunda BGC Partners Menkul Değerler A.Ş. ile "Finansal Danışmanlık ve Aracılık Sözleşmesi" imzalanmasına, Sermaye artırım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, gerekli izinlerin alınması, işlemlerin ifası ve başvuru işlemlerinin SPK Tebliğleri ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde tamamlanması ile ilgili Şirket yönetiminin yetkili ve görevli kılınmasına oy birliği ile karar vermiştir.

Şirketimiz bu kararla madencilik alanındaki mevcut veya muhtemel potansiyellerin etkin bir şekilde değerlendirebilmek maksadıyla sermaye yapımızın güçlendirilmesi tercih edilmiştir." denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler