1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Obaoğlu: Enerjide ön lisans süreleri yetersiz

Obaoğlu: Enerjide ön lisans süreleri yetersiz

Enerji Günlüğü - Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Genel Sekreteri Obahan Obaoğlu, enerji yatırımlarında ön lisans için verilen sürenin yetersiz olduğunu...

Obaoğlu: Enerjide ön lisans süreleri yetersiz

Enerji Günlüğü - Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Genel Sekreteri Obahan Obaoğlu, enerji yatırımlarında ön lisans için verilen sürenin yetersiz olduğunu ileri sürdü.

EÜD Genel Sekreteri Obahan Obaoğlu, Ankara'da devam eden 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, enerji yatırımlarında 24 ile 36 ay arasında ön lisans izin sürecinin söz konusu olduğunu hatırlattı. Bu sürenin, ilgili mercilerden gerekli izinleri alabilmek için yetmeyebileceğini anlatan Obaoğlu, bunun da yatırımcıları kaygılandırdığını söyledi.

Enerji yatırımları için izin süreçlerinin sadece uzun olmakla kalmadığını aynı zamanda çok karmaşık olduğunu da öne süren Obaoğlu şöyle dedi:

"İzin süreçleri birçok farklı kurumda yürüyor ve kurumlar arasında uygulama farklılıkları olması yatırımcıları ciddi anlamda zorluyor. Bir kurumun izni başka bir kurumun iznine bağlı oluyor, bu sebeple süreç tıkanabiliyor."

Önceki ve Sonraki Haberler