1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer santrallere en fazla bin metre yaklaşılabilecek

Nükleer santrallere en fazla bin metre yaklaşılabilecek

Enerji Günlüğü - Nükleer santrallar, 'özel güvenlik bölgesi' kapsamına alındı ve güvenlik sınırı bir kilometre olarak belirlendi.Resmi Gazete'nin...

Nükleer santrallere en fazla bin metre yaklaşılabilecek

Enerji Günlüğü - Nükleer santrallar, 'özel güvenlik bölgesi' kapsamına alındı ve güvenlik sınırı bir kilometre olarak belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik ile, nükleer tesisler 'Özel Güvenlik Bölgeleri' olarak tanımlandı.

Yönetmeliğin üçüncü maddesinin 'A' bendi, 'Kamu ve özel kuruluşlara ait strateji değeri haiz her türlü yer ve tesislerin dış sınırlarından itibaren en fazla dört yüz metre, nükleer tesisler ve eklentilerinin dış sınırlarından itibaren en fazla bir kilometreye kadar geçen noktaların birleştirilmesiyle tespit edilen alanlardır' diye değiştirildi.

TÜRK UYRUKLULARA UÇUŞ YASAĞI

Aynı yönetmeliğin 18. maddesinin üçüncü fıkrasına da şu cümle eklendi:'Ancak, nükleer santraller üzerinde tesis edilen ikinci derece hava askeri yasak bölgelerde Türk uyruklu kişilerin kullanımındaki her türlü hava araçlarının uçması veya altında bulunan mahallere inmesi yasaktır.'

Önceki ve Sonraki Haberler