1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Nikaragua`da yenilenebilir enerji devrimi

Nikaragua`da yenilenebilir enerji devrimi

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji devrimine katılan Nikaragua 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 90'ını yenilenebilir enerjiden karşılayacak.IRENA'nın...

Nikaragua`da yenilenebilir enerji devrimi

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji devrimine katılan Nikaragua 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 90'ını yenilenebilir enerjiden karşılayacak.

IRENA'nın raporuna göre enerjide dışa bağımlı olan Orta Amerika'nın en büyük ülkesi Nikaragua, enerji bağımsızlığı için oldukça radikal bir adım atıyor. Mevcut durumda elektriğinin yarısını yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Nikaragua, 2017 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 75'ini, 2020 yılına kadar da yüzde 90'ının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı planlıyor.

Ülkenin el değmemiş doğal kaynakları nedeniyle hem kurumsal ölçekli hem de daha küçük ölçekli yenilenebilir enerji konusunda geleceğinin oldukça parlak olduğunun belirtildiği raporda, özellikle ülkenin sahip olduğu rüzgar potansiyelinin büyüklüğüne dikkat çekiliyor.

ELEKTRİĞİN YARISI YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN

Daniel Ortega'nın iktidara geldiği 2007 yılından bu yana uygulanan temiz enerji politikasıyla 2006-2012 yılları arasında yenilenebilir enerjiye 1.5 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu dönemde ülke elektriğinin yüzde 15'i rüzgardan, yüzde 16'sı jeotermalden, yüzde 12'si hidroelektrik santrallerinden ve yüzde 7'si de biyokütle santrallerinden karşılandı.

Önceki ve Sonraki Haberler