1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Niğde`ye 300 MW`lık GES yapılacak

Niğde`ye 300 MW`lık GES yapılacak

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Niğde'ye yerli panel üretimi şartıyla 300 megavatlık güneş enerjisi santrali yapılacağını...

Niğde`ye 300 MW`lık GES yapılacak

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Niğde'ye yerli panel üretimi şartıyla 300 megavatlık güneş enerjisi santrali yapılacağını söyledi.

Niğde’nin Bor ilçesindeki Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Niğde mitinginde söylediği “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” çalışmalarının devam ettiğini aktararak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri bölgenin, OSB’nin karşısında 26 bin 400 dönümlük tarıma elverişli olmayan arazide kurulacağını dile getirdi. Işık, “300 megavatlık güneş enerjisi yapılması ve güneş enerjisi panellerinin de yerinde üretilmesi kaydıyla kuruyoruz” dedi.

26 OSB'YE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yaptıkları çalışmayla 26 Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB), hızlı şekilde doğalgaza kavuşmasını sağlayacaklarını söyledi.

Bunlardan bir tanesinin de Bor OSB olacağını ifade eden Işık,"Onun kredisini de biz vereceğiz. Ayrıca Bor OSB’ye yıl içerisinde trafo merkezi de kuracağız. Buradaki sanayicilerimiz de doğalgaz gibi elektriği de hem kesintisiz hem de uygun maliyette alacak. Türkiye’nin özellikle büyüme ve gelişmesinin tek yolu var, üretim yapması. Bu üretimi yapmak için de biz bakanlık olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler