1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mutlular Balıkesir`e 30 MW`lık biyokütle santrali kuracak

Mutlular Balıkesir`e 30 MW`lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji, Balıkesir'de 30 MW kurulu gücünde atık olmayan orman ürünleri kullanan bir biyokütle santrali kuracak.Mutlular Enerji...

Mutlular Balıkesir`e 30 MW`lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji, Balıkesir'de 30 MW kurulu gücünde atık olmayan orman ürünleri kullanan bir biyokütle santrali kuracak.

Mutlular Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, Balıkesir İli, Gönen İlçesi, Tuzakçı Mahallesi’nde orman ürünleri (atık olmayan) kullanılarak “Biyokütleye Dayalı Enerji Santrali Projesi” gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Proje, daha önceden İbrahim Mutlu ve İsmail Mutlu tarafından “2000 adet Büyükbaş Hayvancılık Tesisi” projesi gerçekleştirilmesi planlanarak, “ÇED Gerekli Değildir Kararı” alınan201 ada, 15 No’lu parselde yaklaşık 55.543 m2’lik alan içerisinde devir alma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Kurulu gücü 30 MWe, (116,7 MWt) olacak olan tesisin toplam 55.543 m2’lik alanda kurularak ve yıllık 126.000 ton biyokütle kullanılarak elektrik üretilmesi planlanıyor. Bu bağlamda tesiste toplam 126.000 ton/yıl (350 ton/gün) atık olmayan orman ürünü kullanılacak.

Biyokütleye Dayalı Enerji Santrali'nde üretilen elektrik, enterkonnekte sisteme verilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak ÇED Süreci'nin başladığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler