1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Münib Karakılıç, TETAŞ Genel Müdürlüğüne atandı

Münib Karakılıç, TETAŞ Genel Müdürlüğüne atandı

Enerji Günlüğü - Şubat ayında hayata veda eden Hacı Duran Gökkaya'dan boşalan Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel...

Münib Karakılıç, TETAŞ Genel Müdürlüğüne atandı

Enerji Günlüğü - Şubat ayında hayata veda eden Hacı Duran Gökkaya'dan boşalan Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Münib Karakılıç getirildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasını taşıyan atama kararına göre, TETAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine, aynı yer yönetim kurulu üyelerinden Münib Karakılıç atandı.

İMAM HATİPLİ VE ASKERİYE KÖKENLİ

1962 yılında Kayseri’de doğan Karakılıç, ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Okulu ile Sümer Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1983-2000 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mühendis subay olarak görev aldı. Bu görevi sırasında elektrik, elektronik, uçak ve havacılık sistemleri üzerinde; yurtiçi ve yurtdışında savunma sanayi alanında yürütülen projelerde; Ar-Ge faaliyetlerinde; off-set uygulamalarının oluşturulması ve gerçekleştirilmesi ile sistem tasarım, kurulum, test ve kabulleri gibi konularda çalışmalar yürüttü. Bu arada, ABD ve NATO bünyesinde geliştirilmiş savunma teknolojileri üzerinde sistem mühendisliği eğitimleri aldı.

10 YIL NATO'DA GÖREV ALDI

2000 yılında bir yıla yakın süreyle Sabiha Gökçen Havaalanı Elektronik Sistemleri Müdürü olarak elektrik, elektronik, aviyonik ve terminal sistemlerin kurulması, faaliyetlerinin sağlanması, kabulleri ve sertifikasyonları ile havaalanının açılışında görev aldı.

2001 yılından itibaren NATO bünyesinde uluslararası sivil kadroda (International CivilianStaff) görev aldı. 10 yıla yakın süreyle NATO bünyesinde Brüksel’de savunma sistemleri modernizasyonu alanında Kıdemli Proje ve Program Yöneticisi olarak görev yaptı.

2011 yılı başından itibaren Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü'nde (BOREN) Endüstriyel İlişkiler Grup Koordinatörlüğü ile TETAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. İngilizce ve Fransızca bilen Karakılıç, evli ve üç çocuk babası. 

TEİAŞ VE EÜAŞ'TA YENİDEN ATAMALAR... TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler