1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır-Ürdün Boru Hattı yine saldırıya uğradı

Mısır-Ürdün Boru Hattı yine saldırıya uğradı

Enerji Günlüğü - Mısır’dan Ürdün’e doğalgaz taşıyan boru hattı Mısırlı isyancılar tarafından saldırıya uğradı.Geçen hafta Mısır’dan...

Mısır-Ürdün Boru Hattı yine saldırıya uğradı

Enerji Günlüğü - Mısır’dan Ürdün’e doğalgaz taşıyan boru hattı Mısırlı isyancılar tarafından saldırıya uğradı.

Geçen hafta Mısır’dan Ürdün’e doğal gaz taşıyan boru hattı Militanlar tarafından patlatılarak sabote edildi. Hüsnü Mübarek rejiminin sona erdiren 2011 Mısır devriminden bu yana devam eden saldırıların sonuncusu olan geçen haftaki saldırı, bir ay içinde gerçekleştirilen üçüncü saldırı.

Saldırılar nedeniyle İsrail’e doğalgaz akışı tamamen durdurulurken, Ürdün’e az miktarda petrol gönderiliyor. Mısır’dan aldığı gaz oldukça azalan Ürdün enerji faturalarının oldukça yükselmesi nedeniyle büyük zarara uğradı. Bu nedenle alternatif doğalgaz kaynakları arayışına giren Ürdün, Akaba’da bir LNG terminali inşa ediyor.

Öte yandan Mısır’dan doğalgaz ithal eden İsrail ise kendi doğalgaz kaynaklarını keşfettiği, hatta bunu ihraç etmeye başladığı için bu gelişmelerden çok da fazla etkilenmiyor.

Saldırıya uğrayan boru hattı ileride İsrail’den Mısır’a doğalgaz sağlanması için kullanılabilir. Ancak bölgedeki politik çıkmazlar hala gelişmeler önünde en büyük engel.

MISIR, ÜRDÜN’E DOĞALGAZ SATIŞINI DURDURMAYACAK

Önceki ve Sonraki Haberler