1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. MeteoPole Hindistan’ın rüzgar santralini de iyileştirecek

MeteoPole Hindistan’ın rüzgar santralini de iyileştirecek

Enerji Günlüğü – Fransız MeteoPole ilk rüzgar enerjisi Performans Optimizasyon anlaşmasını Hindistan’da Continuum Rüzgar Enerji ile imzaladı.Paris...

MeteoPole Hindistan’ın rüzgar santralini de iyileştirecek

Enerji Günlüğü – Fransız MeteoPole ilk rüzgar enerjisi Performans Optimizasyon anlaşmasını Hindistan’da Continuum Rüzgar Enerji ile imzaladı.

Paris menşeyli MeteoPole şirketi bugün yayınladığı bir basın açıklamasıyla, performansı en yüksek düzeyde tutacak Lidar teknolojisinin kullanılacağı optimizasyon projesinin Singapurlu Continuum Rüzgar Enerji şirketi ortaklığı ile Hindistan’da çok yakında başlayacağını duyurdu.

Yapılan anlaşma çerçevesinde Gujarat’ta bulunan Surajbari Rüzgar Çiftliğin’deki yirmi rüzgar türbininden üç tanesi enerji performans optimizasyonu için seçilecek. Surajbari Rüzgar Çiftliği Vestas tarafından geliştirildi ve şimdi Continuum tarafından işletiliyor.

Pilot Proje sürecinde Fransız şirket Avent Lidar Technology şirketinin ilk standart ürünü olan ve rüzgar türbinlerinin en güçlü performans için iyileştirilmelerine adanmış Wind Irıs ürünleri Hindistan pazarının vitrinlerinde olacak ve tüm yetenekleri keşfedilecek.

MeteoPole CEO’su Kerim Fehsis yaptığı açıklamada, bunun şirketlerinin Hindistan’da gerçekleştireceği ilk rüzgar enerjisi performans iyileştirme projesi olduğunu belirterek, projenin sürekli güncellenecek olan sonuçlarını önümüzdeki aylarda yayınlayacaklarını ifade etti. Bu projenin, zaten ABD, Avrupa, Çin, Tayland, Kore ve Fas’ta uygulanmakta olan böylesi bir teknolojinin Hindistan’da da uygulanabileceğini göstereceğine inandıklarını da belirten Feshis, teknoloji sağlayan şirket kadar güvenilir teknik danışman olarak rol oynayacak Continuum gibi ortaklara ihtiyacın olduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler