1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Merzifon Belediyesi elektriğini rüzgârdan üretecek

Merzifon Belediyesi elektriğini rüzgârdan üretecek

Enerji Günlüğü – Amasya'nın Merzifon Belediyesi elektrik ihtiyacını Samsun’a kuracağı iki rüzgar enerjisi santralinden karşılayacak.Merzifon Belediye...

Merzifon Belediyesi elektriğini rüzgârdan üretecek

Enerji Günlüğü – Amasya'nın Merzifon Belediyesi elektrik ihtiyacını Samsun’a kuracağı iki rüzgar enerjisi santralinden karşılayacak.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Çevre duyarlılığına inanan ve gelecekteki nesillere temiz bir dünya bırakmayı felsefe edinen bir anlayış içerisindeyiz. Merzifon Belediyesi elektrik ihtiyacını bu rüzgar türbinlerinden kendisi üretecek.” dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, 4E Enerji temsilcisi Nafiz Ayan ve teknik heyet ile birlikte Samsun Havza İlçesi Kemaliye Köyü Badırga Mevkiinde kurulacak olan gücü 900 kw/saat olan 2 adet RES santral sahasında incelemelerde bulunarak, projenin geldiği aşamayı değerlendirdi.

BELEDİYE HER YIL 1,92 MİLYON TL KAZANACAK

Kargı, "Rüzgar türbinleri ile çevremizi korumayı amaçlamakla birlikte önümüzdeki 25 yıl süresince, önemli bir gelir kaynağını da belediyemize kazandırıyoruz. İşin ekonomik tarafına bakıldığında, izin alınmış olan 2 adet rüzgar türbini yılda 6,4 milyon kw saat civarında elektrik üretecek. Bunun parasal değeri yılda yaklaşık 1,92 milyon TL’dir. Kısaca, bu türbinler çalışmaya başladıktan sonra Merzifon Belediyesi her yıl 1,92 milyon TL,türbinin çalışacağı 25 yıl süresince de 48 milyon TL kazanacak, bu para Merzifon halkının daha refah ve mutlu yaşaması için gerekli diğer projelere yönlendirilecek. Belediye Başkanı Alp Kargı Merzifon’un ekonomisine faydası olacak devasa yatırımlar için çalışmalarımız devam edecektir." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler