1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Merzifon Armutlu’da kömür tetkik sondajı

Merzifon Armutlu’da kömür tetkik sondajı

Enerji Günlüğü - Amasya’nın Merzifon İlçesine bağlı Armutlu Köyü mevziinde varlığı bilinen kömür rezervinin tetkiki için sondaj yapılacak.Yeni...

Merzifon Armutlu’da kömür tetkik sondajı

Enerji Günlüğü - Amasya’nın Merzifon İlçesine bağlı Armutlu Köyü mevziinde varlığı bilinen kömür rezervinin tetkiki için sondaj yapılacak.

Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik AŞ, Amasya Merzifon Armutlu Köyü Mevkiinde S: 201201362 ve ER: 3289447 numaralı Ruhsat Sahası’ndaki varlığı bilinen kömür cevherleşmesinin tetkiki amacıyla cevherin araştırılması amaçlı sondajlı arama projesini hayata geçirecek. Söz konusu projeye ilişkin ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

Sondaj çalışması sırasında sondaj sıvısı olarak Bentonit kullanılacak. Sondaj çalışmaları ile elde edilen numuneler laboratuvarlara gönderilerek incelemeleri gerçekleştirildikten sonra madenin saha içerisindeki dağılımı tespit edilmiş olacak.

Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından madenin kalitesinin, kalınlığının ve ruhsat sahası içerisindeki dağılımının tespiti sonucunda faaliyet sahibi tarafından gerekli izinler alınarak madenin çıkarılması ve işletilmesi çalışmalarına başlanılacak.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler