1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Matriks`ten enerji sektörüne özel hizmet

Matriks`ten enerji sektörüne özel hizmet

Enerji Günlüğü - Finansal veri dağıtımı ve haber yayıncılığı yapan Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ (MATRİKS), Türkiye enerji piyasasına yönelik...

Matriks`ten enerji sektörüne özel hizmet

Enerji Günlüğü - Finansal veri dağıtımı ve haber yayıncılığı yapan Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ (MATRİKS), Türkiye enerji piyasasına yönelik özel bir hizmet başlattı. Matriks Enerji Terminali, kullanıcılar için hem bilgi hem de tahmin modülleri içeriyor. 

Türkiye'de enerjinin, özellikle de elektriğin ticari ve finansal bir ürün haline gelmesi, bu alana yönelik diğer sektörleri de hareketlendiriyor.

Finansal bilgi dağıtımı ve haber yayıncılığı yapan Matriks de bu çerçevede enerji sektörüne yönelik ürünleri de sağladığı hizmetlerin arasına kattı.

Matriks, enerji piyasasına özel geliştirdiği Matriks Enerji Terminali ile enerji piyasasındaki üretici, dağıtıcı, alıcı ve satıcılara yönelik olarak Matriks Enerji Terminali'ni geliştirdi.

Enerji piyasasında işlem yapan üreticiler, toptan ve perakende ticaret şirketleri, dağıtımcılar, büyük tüketiciler ve bankalar gibi oyuncular, tüm tahmin, analiz ve bilgi ihtiyaçlarını Matriks Enerji Terminali ile tek platformda karşılayabilecek.

Matriks Enerji Terminali, arz, talep ve fiyat tahminleri yaparken hataları minimuma indirmeyi, doğru ve seri bir şekilde piyasa analizine imkan verecek şekilde tasarlandı. Matriks Enerji Terminali, kullanıcılara, stratejik karar aşamalarında en az risk ile kâr maksimizasyonu elde etme imkanı sunacak.

Terminal isteğe bağlı olarak farklı modüllerin entegre edilebileceği kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Terminal içeriğine eklenebilecek modüllerden bazıları şöyle:

- Yurtiçi ve yurtdışı enerji piyasası verilerinin ve piyasa haberlerinin sunulduğu veri dağıtım modülleri

- Meteorolojik veri ve tahminler

- Yapay zeka destekli arz ve talep tahmin modülleri

- Gelişmiş veri analiz araçları

- Firma özelinde geliştirilen santral, bölge ve portföy bazlı tahmin modelleri

Önceki ve Sonraki Haberler