1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden işçisine zam

Maden işçisine zam

Enerji Günlüğü - Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan işçilere birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5, üç ve dördüncü altı...

Maden işçisine zam

Enerji Günlüğü - Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan işçilere birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5, üç ve dördüncü altı aylarda yüzde 3'er zam yapıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayan 26'ncı dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 31 Temmuz'da imzalanan toplu sözleşmesi hakkında bilgi vererek sözleşmeninkuruma bağlı 10 bin işçiyi kapsadığını söyledi.

Demirci, "Yapılan bu zam ile 2 bin 150 liranın altında olan ücretler için ayda 100 lira, 2 bin 151 ile 2 bin 250 lira arası olan ücretler için 2 bin 250 lirayı geçmemek üzere ayda 75 lira, 2 bin 251 ile 2 bin 350 lira arası olan ücretler için 2 bin 350 lirayı geçmemek üzere ayda 50 lira iyileştirme yapıldı. Elbette ki, bu bizim ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmedi. Ancak bu teklif çok daha gerilerdeydi ve diğer sendikalar tarafından kabul görmüştü. Biz görüşmenin her aşamasında bu teklifin bizim için yetersiz olduğunu dile getirdik. Bu dönemin önemli kazanımlarından biri de yılın ikinci yarısında meydana gelen vergi artışından doğan kayıpları gidermek oldu. Her yıl Eylül ayında 500 lira denge ücreti alacağız. Bu maddenin toplu sözleşmeye girmiş olması bundan sonraki dönemlerde de ele alınmasını ve günün koşullarına göre artırılmasını sağlayacaktır." dedi.

Demirci ayrıca, 2 gün hafta tatili konusundaki maddenin toplu sözleşmeye taşınmasında ciddi tartışmalar yaşandığını ancak 2 gün kesintisiz hafta tatilini ücretli olarak imza altına aldıklarını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler