1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Macaristan`a AB`den nükleer borç soruşturması

Macaristan`a AB`den nükleer borç soruşturması

Enerji Günlüğü - AB, Macaristan'ın Paks nükleer santralini genişletme projesinin finansmanına yönelik inceleme başlattı.Avrupa Komisyonu yapılan açıklamaya...

Macaristan`a AB`den nükleer borç soruşturması

Enerji Günlüğü - AB, Macaristan'ın Paks nükleer santralini genişletme projesinin finansmanına yönelik inceleme başlattı.

Avrupa Komisyonu yapılan açıklamaya göre, Macaristan'ın Rusya ile beraber sürdürdüğü, Paks nükleer santralini iki yeni reaktör ile genişletme projesinin finansmanının, AB devlet desteği kurallarına uygun olup olmadığını denetlemek için bir inceleme başlatılacak.

AB Komisyonu'nun Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager de başlatılan incelemeyle ilgili, "Macaristan, bu yatırım için gerekli krediyi piyasa şartlarıyla sağlayabilir miydi? Yoksa kamu finansmanı mı gerekliydi? Komisyon'un, Paks projesinin boyutunu ve önemini göz önünde bulundurarak bu durumu dikkatlice değerlendirmesi gerekiyor. Bu karmaşık bir analiz gerektiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin güneyinde bulunan Paks Nükleer Santrali'ne her biri 1200 MW kapasitesinde iki yeni reaktör daha ekleme projesi için Macaristan Rusya'dan 10 milyar Euro kredi almak için anlaştı.

MACARİSTAN İKİ YENİ NÜKLEER ÜNİTE KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler