1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG`de tavan fiyat uygulanabilecek

LPG`de tavan fiyat uygulanabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) LPG piyasasında rekabeti sağlamak amacıyla tavan fiyat uygulayabilecek.EPDK tarafından hazırlanan...

LPG`de tavan fiyat uygulanabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) LPG piyasasında rekabeti sağlamak amacıyla tavan fiyat uygulayabilecek.

EPDK tarafından hazırlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Fiyatlandırma Sistemi Yönetmeliği yürürlüğe girdi.

Yönetmelik LPG piyasasında mal ve hizmetlerin; güvenli, ekonomik ve rekabet ortamı içerisinde kullanıcılara sunumunun sağlanmasını amaçlıyor.

FİYATLAR TAVANI AŞAMAYACAK

Bu çerçevede, piyasaya arz edilen mal ve hizmetlerin fiyatlarının serbestçe oluşması esas olacak. Rafineriler ve dağıtıcılar, fiyatları, erişilebilir dünya serbest piyasalarındaki fiyat oluşumunu dikkate alarak, tavan fiyatlar olarak Kuruma bildirecek. Bu fiyatlar bayilere de bildirilecek ve internetten yayınlanacak. Otogaz bayileri, otogaz satış fiyatlarını ilan panolarında ilan edecek ve satışlar tavan fiyatı aşamayacak.

Fiyat değişikliği uygulamaya gireceği günün mesai saatinden önce Kuruma bildirilecek ve bildirimi yapan lisans sahibinin web sayfasında yayınlanacak. Bu fiyatlar, değiştirilinceye veya herhangi bir nedenle durduruluncaya kadar uygulanacak.

EPDK TAVAN FİYAT İLAN EDEBİLECEK

Rekabeti bozabilecek nitelikte anlaşma veya eylemlerin piyasa düzenini bozucu etkiler oluşturması halinde, EPDK her seferinde iki ayı aşmamak üzere, bölgesel veya ulusal düzeyde uygulanmak üzere taban ve/veya tavan fiyat tespit edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler