1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG istasyonları EMO ve TSE`nin arasını açtı

LPG istasyonları EMO ve TSE`nin arasını açtı

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), LPG istasyonlarının hizmet yeterlilik belgesinin yenilenmesinde kendisinden ücretli hizmet alınmasını...

LPG istasyonları EMO ve TSE`nin arasını açtı

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), LPG istasyonlarının hizmet yeterlilik belgesinin yenilenmesinde kendisinden ücretli hizmet alınmasını zorunlu tutan Türk Standartları Enstitüsü'nün bu uygulamasına karşı dava açtı.

Elektrik Mühendisleri Odası'nden yapılan açıklamada, TSE'nin standartları koyan ve gerektiğinde denetleyen bir kuruluş olarak mühendislik hizmetlerini kendisinin yapmaya kalkıştığı belirtildi. TSE'nin işyerlerine gönderdiği yazılarla kendisinden hizmet alımını zorunlu tuttuğuna işaret edilen açıklamada buna karşı dava açıldığı bildirildi.

Danıştay'a yapılan başvuruda, 2 Haziran 2014 tarihli işlemdeki "paratoner, topraklama ve tankların katodik koruma ölçümlerinin" TSE tarafından yapılacağına ilişkin bildiriminin, TSE'nin kuruluş amacına aykırı olduğu gibi, yasal dayanağının da bulunmadığı vurgulandı. Dilekçede, söz konusu işleme ilişkin tek dayanak olarak sunulan TSE Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı Ücret Yönergesi'ndeki fiyat düzenlemesinin de iptali ve yürütmesinin durdurulması talep edildi.

EMO, 23 Temmuz 2014 tarihinde Danıştay'a yaptığı başvuruda, TSE'nin 2 Haziran 2014 tarihli LPG istasyonlarının teknik düzenlemelere uygun bir işletme olup olmadığının raporlanmasını içeren Hizmet Yeterlilik Belgesi'nin yenilenmesine ilişkin işyerlerine gönderdiği duyuruda yer alan

"TSE tarafından paratoner, topraklama ve tankların katodik koruma ölçümleri yapılacak, Bu işlem için TSE'ye ayrıca müracaat edilecek ve ücreti ayrıca yatırılacak" cümlesinin iptalini ve yürürlüğünün durdurulmasını talep etti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler