1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Lisanssız elektrikçilere müjde!

Lisanssız elektrikçilere müjde!

Enerji Günlüğü - Bütün Türkiye'deki elektrik şebekesine bağlanabilecek bölgesel üretim kapasiteleri yıl sonuna kadar açıklanıyor.Enerji Günlüğü'nün...

Lisanssız elektrikçilere müjde!

Enerji Günlüğü - Bütün Türkiye'deki elektrik şebekesine bağlanabilecek bölgesel üretim kapasiteleri yıl sonuna kadar açıklanıyor.

Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgilere göre, lisanslı ya da lisanssız elektrik üretimi yapmak isteyenler, şebekeye nereden, nasıl ve hangi kapasiteyle bağlanabileceklerini önceden bilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) tarafından kabul edilen yeni Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin geçici maddelerinden biri de, Türkiye çapındaki elektrik şebekesine bağlanabilecek bölgesel üretim tesisi kapasitelerinin belirlenmesini düzenliyor.

1, 5 VE 10 YILLIK KAPASİTELER AÇIKLANIYOR

Buna göre, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ve dağıtım şirketleri, 2013 yılı için, takip eden beş yıl için ve takip eden on yıl için olmak üzere sistemlerine bağlanabilecek bölgesel üretim tesisi kapasitelerini Aralık ayının ilk haftasına kadar kendi internet sayfalarında yayımlamakla yükümlü kılınıyor.

LİSANSSIZ ÜRETİM İÇİN KRİTİK KONU

TEİAŞ ve EDAŞ'lar tarafından bu kapasitelerin açıklanmasıyla, özellikle lisanssız elektrik üretimi yapmak isteyen yatırımcıların elinin rahatlaması bekleniyor. Çünkü şu anda lisanssız üretim yapmak isteyenlerin yatırım yapıp yapmama kararı almasında en önemli belirleyici faktör, kuracakları tesisin şebekeye nasıl ve hangi maliyetle bağlanabileceği...

RÜRGAR VE GÜNEŞTE YENİ LİSANS BAŞVURULARI ARALIK 2014'TE ALINACAK

Önceki ve Sonraki Haberler