1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Limak, Hamitabat Gaz Santrali`ni sıfırdan kuracak

Limak, Hamitabat Gaz Santrali`ni sıfırdan kuracak

Enerji Günlüğü - Limak Grubu, özelleştirmeden aldığı Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali'ni sıfırdan yeniden kuracak. 1.5-2 yıl sürecek kuruluş sürecinde,...

Limak, Hamitabat Gaz Santrali`ni sıfırdan kuracak

Enerji Günlüğü - Limak Grubu, özelleştirmeden aldığı Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali'ni sıfırdan yeniden kuracak. 1.5-2 yıl sürecek kuruluş sürecinde, eski tesis elektrik üretmeye devam edecek. 

Enerji üretim özelleştirmeleri arasında ihalesi tamamlanan projelerden biri olan Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali, ihalede en yüksek teklifi veren Limak Holding'e bugün devrediliyor.

Limak Grubu, Hamitabat Santrali'nin bulunduğu sahada, sıfırdan yeni bir santral kuracak. Ancak yeni üniteler devreye alınana kadar eski tesis elektrik üretimine devam edecek.

Hamitabat Santrali'nin bulunduğu sahada, yeni tesislerin kurulmasına yetecek kadar alan bulunduğu belirtiliyor. Bu sahaya son teknoloji bir çevrim santrali kurulacak.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Hamitabat'taki yeni tesisin kurulup devreye alınmasının yaklaşık 1.5-2 yıl sürebileceğini söyledi. 

Mehmet KARA

HAMİTABAT SANTRALİ 1 AĞUSTOS'TA LİMAK'A DEVREDİLİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler