1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Limak Enerji `rüzgârın efendisi` olmak istiyor

Limak Enerji `rüzgârın efendisi` olmak istiyor

Enerji Günlüğü - Limak Enerji Genel Müdürü Birol Ergüven, yönetilen portföy açısından rüzgâr enerjisi alanında Türkiye'nin en büyüğü olmayı...

Limak Enerji `rüzgârın efendisi` olmak istiyor

Enerji Günlüğü - Limak Enerji Genel Müdürü Birol Ergüven, yönetilen portföy açısından rüzgâr enerjisi alanında Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini söyledi.

Birol Ergüven, Enerji Günlüğü'ne rüzgâr enerjisi alanındaki mevcut çalışmalarını, yeni projelerini ve hedeflerini anlattı. Rüzgâr enerjisine büyük önem verdiklerini belirten Ergüven, hem Türkiye hem de yurtdışındaki yatırım olanaklarıyla aktif şekilde ilgilendiklerini vugruladı.

ÖNCELİK KENDİ PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEK

Halihazırda geliştirilmiş veya devredilmesi düşünülen pek çok lisanslı rüzgâr projesini incelediklerini kaydeden Limak Enerji Genel Müdürü Birol Ergüven, "Çeşitli projelerin satın alınması veya ortak yatırım yapılması için görüşmelerimiz de devam ediyor. enerjigunlugu.net Ancak asıl önceliğimiz, yurtiçinde kendi geliştirdiğimiz rüzgâr projelerini hayata geçirmek. Bu amaçla orta ve yüksek seviyede rüzgâr potansiyeli olan bölgelerde kendi projelerimizi geliştirdik ve rüzgâr ölçümlerine başladık" dedi.

2015 YILI İÇİN 400 MW'LİK ÖNLİSANS HEDEFİ

Birol Ergüven, yeni rüzgâr enerjisi yatırımları konusundaki hedeflerinin 2015 yılında ölçümleri tamamlayarak toplamda 400 MW'ın üzerinde proje için ön-lisans başvurularını yapmak olduğunu söyledi. Enerji Günlüğü. Ergüven ayrıca, uygun gördükleri yurt dışı piyasalardaki rüzgâr enerjisi yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini, bu çerçevede gelişmekte olan ülkelerde enerji piyasalarını yakından izlediklerini aktardı.

LİMAK, RÜZGÂRIN KONTROLÜNDE İLK ÜÇTE

Limak Enerji olarak yönetilen rüzgâr enerjisi portföyü bakımından Türkiye'nin en büyük üç portföyünden birine sahip olduklarını ifade eden Birol Ergüven şöyle devam etti:

"Yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde 250 MW'ın üzerinde bir rüzgâr portföyünün http://enerjigunlugu.net üretim yönetimini ve aynı zamanda dengesizlik yönetimini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda rüzgâr konusunda çok ciddi bir tecrübeye sahibiz."

HEDEF RÜZGÂRIN EN BÜYÜĞÜ OLMAK

Limak Enerji Genel Müdürü Birol Ergüven, kendi rüzgâr santrallerinin de devreye girmesiyle birlikte yönetilen portföy açısından bu alanda Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini söyledi. Bu alandaki tecrübelerini, önümüzdeki dönemde yeni işbirlikleriyle geliştirmeyi planladıklarını anlatan Ergüven şöyle dedi:

"Ayrıca yurtdışında da rüzgâr enerjisi projelerini inceliyor çeşitli ülkelerdeki yatırımcılar ve resmi makamlarla görüşüyoruz. Uygun koşulların oluşması durumunda özelleştirmelerde yer alabiliriz, ortaklıklar kurabiliriz veya tek başımıza yatırım yapabiliriz."

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler