1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya petrol limanına sürat teknesinden roket saldırısı

Libya petrol limanına sürat teknesinden roket saldırısı

Enerji Günlüğü - Libya'nın en büyük petrol ihraç limanına islamcı militanlar tarafından sürat teknelerinden roket saldırısı düzenlendi.Fransız Haber...

Libya petrol limanına sürat teknesinden roket saldırısı

Enerji Günlüğü - Libya'nın en büyük petrol ihraç limanına islamcı militanlar tarafından sürat teknelerinden roket saldırısı düzenlendi.

Fransız Haber Ajansı (AFP)'ye göre Libyalı yetkililer, Libya Şafak Hareketi mensuplarının gece El Sidra Limanı'na yaklaşarak roket attıklarını, bir petrol tankının saldırıda alev aldığını söyledi. 

Libya'da bölgenin yönetiminden sorumlu yetkililerden Ali El Hessi, "Sürat teknelerinden Ras Lanuf ve El Sidra terminallerine birçok roket atıldı ve bunlardan biri El Sidre Limanı'nın güneyindeki tanklardan birine isabet etti. Limanda yangın çıktı" dedi.

Şafak Hareketi saldırının sorumluluğunu üstlenmezken, yetkililer Libya askerlerinin botlardan üçünü vurduğunu, çatışmaların sonunda da militanların geri çekildiğini söyledi.

SİRTE'DE PETROL RAFİNERİSİNE SALDIRI

Öte yandan, El Sidre Limanı'nın batısındaki Sirte şehrinde de bir petrol rafinerisine roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 19 askerin öldüğü söyleniyor.

AFP'ye göre, 13 Aralık'tan bu yana devam eden çatışmalar nedeni ile Libya'da günlük petrol üretimi 800 bin varilden yaklaşık 350 bin varile düştü.

Son çatışmalar petrol fiyatlarını da etkiledi. Cuma itibarı ile Asya'da petrol fiyatları yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler