1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kybele`den Şanlıurfa`ya 9 MW`lık GES

Kybele`den Şanlıurfa`ya 9 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Kybele Güneşi 3 Enerji, Şanlıurfa'da 9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali kuracak.Kybele Güneşi 3 Enerji A.Ş. tarafından Şanlıurfa...

Kybele`den Şanlıurfa`ya 9 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Kybele Güneşi 3 Enerji, Şanlıurfa'da 9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali kuracak.

Kybele Güneşi 3 Enerji A.Ş. tarafından Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Defterdar Mahallesi Mevkiinde, 188087,49 m2'lik arazide 9 MW gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.

Yapılması planlanan Güneş Enerji Santralinde, 36.134Panel, 40 kwp gücünde toplam 225 adet inverter ekipmanları kullanılarak elde edilecek 9 MW elektrik enerjisini doğru akımdan alternatif akıma çeviren 9 adet trafo şebekeleri vasıtasıyla dağıtım hatlarına verilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Şanlıurfa Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler