1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzeydoğu Avrupa enerji güvenliği için kolları sıvadı

Kuzeydoğu Avrupa enerji güvenliği için kolları sıvadı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan,Yunanistan ve Romanya, Dikey Doğalgaz Koridoru'nun inşası için bir çalışma grubu oluşturdu.Kuzeydoğu Avrupa ülkelerinden...

Kuzeydoğu Avrupa enerji güvenliği için kolları sıvadı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan,Yunanistan ve Romanya, Dikey Doğalgaz Koridoru'nun inşası için bir çalışma grubu oluşturdu.

Kuzeydoğu Avrupa ülkelerinden Bulgaristan,Yunanistan ve Romanya dün Sofya'da bir araya gelerek, geçtiğimiz Aralık ayında açıkladıkları Dikey Doğalgaz Koridoru'nun inşası için bir çalışma grubu oluşturdu.

Çalışma grubu Kuzeydoğu Avrupa bölgesinde doğalgaz altyapı projelerini ve enerji güvenliği sorunlarını politik ve uzman gözüyle ayrı ayrı iki takım halinde ele alacak. İki takım çalışmalarını öncelikle doğalgaz bağlantıları ve çalışmalar için AB finansmanı sağlama konularında yoğunlaştıracak.

Macaristan ise henüz çalışma grubuna katılıp katılmama konusunda karar vermiş değil. Bulgaristan Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova'ın daveti ile Mart ayının sonlarında Macaristan, Romanya ve Yunanistan temsilcilerinin Sofya'da tekrar biraraya gelmeleri planlanıyor.

İptal edilen Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı'na alternatif olarak planlanan Dikey Gaz Koridoru yılda 3-5 milyon metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip. Doğalgazın Yunanistan'ın Revithoussa LNG Terminalinden ve TAP üzerinden sağlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler