1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt yönetimi petrolünü Avrupa’ya ulaştırmada kararlı

Kürt yönetimi petrolünü Avrupa’ya ulaştırmada kararlı

Enerji Günlüğü – Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ne olursa olsun Avrupa’ya petrol ve doğalgaz ulaştıracaklarını söyledi.Rudaw...

Kürt yönetimi petrolünü Avrupa’ya ulaştırmada kararlı

Enerji Günlüğü – Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ne olursa olsun Avrupa’ya petrol ve doğalgaz ulaştıracaklarını söyledi.

Rudaw internet sitesine konuşan Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Ne pahasına olursa olsun Avrupa'ya petrol ve doğalgaz ulaştıracağız." dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'ın resmi daveti üzerine Londra'da temaslarda bulunan Barzani, Londra ziyaretinde Avrupa'ya petrol ve gaz ulaştırmanın yollarının masaya yatırıldığını ifade etti.Barzani, görüşmelerin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve iki tarafın ilişkileri daha da geliştireceklerini dile getirdi.

Barzani, Bağdat Yönetimi'nin petrol sevkiyatına karşı izlediği tutumunun devam etmesi durumunda yeni adımlar atacaklarını belirterek, "Şu anda Bağdat yönetimi ile görüşmelerimize devam ediyor ve sorunları çözmek istiyoruz ancak Bağdat'ın tutumu değişmezse biz de yeni adımlar atarız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler