1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömür yardımı dört kat arttı

Kömür yardımı dört kat arttı

Enerji Günlüğü - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kömür yardımı son 11 yılda4 kart arttı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardım...

Kömür yardımı dört kat arttı

Enerji Günlüğü - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kömür yardımı son 11 yılda4 kart arttı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardım verilerine göre kömür yardımı yapılan aile sayısıson 11 yılda 2 kat artarken dağıtılan kömür miktarı ise 4 kart arttı.

Verilere göre, 2003 yılında 1 milyon 96 aileye toplam 649 bin 818 ton kömür dağıtımı yapılırken bu rakam 11 yılda 4 kat artarak 2 milyon 232 bin 700 tona çıktı.

2003 yılından itibaren, Türkiye Kömür İşletmelerinden sağlanan kömür, SYD Vakıflarınca belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere en az 500 kg olmak üzere ve standartlara uygun torbalanarak evlere teslim edilmek suretiyle bedelsiz olarak ulaştırılıyor. Kömürün illere kadar ulaştırılması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından sağlanırken kömürün ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı ise Valiliklerin sorumluluğunda Vakıflar tarafından gerçekleştiriliyor.

Kömürün muhtaç durumda olan vatandaşlara dağıtım sürecinde oluşan nakliye, hamaliye vb. giderler için 2014 yılında SYD Vakıflarına Fondan 3 milyon 841 bin 647 TL kaynak aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler