1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolombiya`nın kömür ihracatı zirvede

Kolombiya`nın kömür ihracatı zirvede

Enerji Günlüğü – Kolombiya’nın kömür ihracatı Eylül ayında 7.9 milyon ton ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.IHS McCloskey verilerine...

Kolombiya`nın kömür ihracatı zirvede

Enerji Günlüğü – Kolombiya’nın kömür ihracatı Eylül ayında 7.9 milyon ton ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

IHS McCloskey verilerine göre, Avrupa’nın ana termal kömür sağlayıcısı olan Kolombiya'nın kömür ihracatı Eylül ayında bir önceki yılın Eylül ayına göre % 24 artarak 7.9 milyon ton seviyesine çıktı.

Eylül ayında Kolombiya’nın Avrupa’ya kömür ihracatı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25 artarak 5,6 milyon ton oldu. Aynı zamanda ülkenin Amerika kıtasına ihracatı da yıllık % 21 artışla 2.3 milyon ton oldu. Kıtada Amerika’ya kömür ihracatı artışı % 41, Brezilya’ya % 38 arttı.

Yılın üçüncü çeyreğinde ise ihracat da rekor kaydederek 22,2 milyon tona çıktı.

TÜRKİYE’DE İTHALATI ARTTIRACAK

Türk enerji şirketi Yıldırım Grup Başkanı Robert Yıldırım da, yurtiçi termal enerji üretimindeki keskin artış nedeniyle gelecek on yılda Kolombiya'dan ithalatı arttırmayı planladığını açıkladı.

Yıldırım, Kolombiya kömürünün düşük maliyetli ve yüksek kalitede olduğunu söyledi.

TÜİK verilerine göre, Rusya’dan sonra Türkiye’ye kömür ihraç eden ikinci büyük ülke olan Kolombiya’dan 2013 yılında 7.157 milyon ton kömür ithal edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler