1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Köktaş: Sübvansiyonlu fiyatlar sürdürülemez

Köktaş: Sübvansiyonlu fiyatlar sürdürülemez

Enerji Günlüğü - Görev süresi bugün dolan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, enerjide sübvansiyonlu fiyatların sürdürülemeyeceğini...

Köktaş: Sübvansiyonlu fiyatlar sürdürülemez

Enerji Günlüğü - Görev süresi bugün dolan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, enerjide sübvansiyonlu fiyatların sürdürülemeyeceğini belirterek "Maliyet artı makul kâr esastır, sürdürülebilir olan budur" dedi.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş'ın görev süresi bugün itibariyle doldu. Köktaş, görevinin sona ermesi nedeniyle bugün Ankara'da gazetecilerle biraraya geldi.

Hasan Köktaş, enerji sektörü ve EPDK'nın faaliyetleriyle ilgili ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, enerji alanındaki sübvansiyonlu fiyatlara işaret eden Hasan Köktaş, "Dünyanın hiç bir yerinde sübvansiyonlu tarifeler sürdürülebilir değildir. Maliyet artı makul kâr esastır. Bu sürdürülebilir olandır" dedi.

Türkiye'de halen doğalgaz fiyatlarında sübvansiyon uygulanıyor. Elektriğin yarısına yakını doğalgazdan üretildiği için doğalgazdaki sübvansiyon elektrik sektörünü de yakından ilgilendiriyor.

Uzmanlar, doğalgaz fiyatları serbestleşmediği sürece elektrikte fiyatın salınıma bırakılmasının, gerçek anlamda bir liberalizasyon anlamına gelmeyeceği uyarısında bulunuyor.

KÖKTAŞ: ENERJİDE KONSOLİDASYON ŞART

Önceki ve Sonraki Haberler