1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kocaoğlu: RES’ler yerel yönetimlerle planlanmalı

Kocaoğlu: RES’ler yerel yönetimlerle planlanmalı

Enerji Günlüğü - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rüzgar Santralleri yatırımlarına karşı olmadıklarını ancak rahatsızlık yaratan...

Kocaoğlu: RES’ler yerel yönetimlerle planlanmalı

Enerji Günlüğü - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rüzgar Santralleri yatırımlarına karşı olmadıklarını ancak rahatsızlık yaratan planlamaların olduğunu belirterek, enerji yatırım planlamalarının yerel yönetimlerle birlikte yapılması gerektiğini söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ‘2013 Çevre Ödülleri’ toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, rüzgar enerji santrallerinde planlama hatalarının büyük olduğunubelirterek, “Kimse enerji yatırımına karşı değil ama siz doğru planlama yapmayıp rüzgar türbininizi vatandaşın hayvan damının dibine, köyünün yakınına koyarsanız, gidecek başka yeri olmayan vatandaş da ister istemez karşı çıkacaktır. Nereye rüzgar türbini dikildiğini, taşeron firmadan gayrısı bilmiyor. Kağıt üzerinde birisi planlıyor. Köyün orada ağılı mı var, damı mı var haberi yok. Dolayısıyla bu enerji yatırımlarının yerel yönetimlerle birlikte planlanması lazım.” diye konuştu.

PLANLAMALAR KAĞIT ÜZERİNDE YAPILIYOR

Rüzgardan enerji üreten tesislerin yapılmasını desteklediklerini ancak bu projelerin yanlış planlamalar sebebiyle kamuoyunda kabul görmediğini belirtenKocaoğlu, “RES’i destekliyoruz, çünkü düğmeye bastığımız zaman elektriğe, enerjiye ihtiyacımız var ama bunların planlamasında bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Karaburun’da, Urla’da RES’e niye karşı çıktılar, bileniniz var mı? Yanlış planlamadan dolayı karşı çıktılar. Kimse enerji yatırımına karşı değildir. Kağıt üzerinde birisi planlıyor, lisans alan kişi onu taşerona havale ediyor. Taşeron da bir an önce işimi yapayım, paramı alayım gideyim diye bakıyor. Bu enerji yatırımlarının, yerel yönetimle birlikte planlanması lazım. Ankara’nın, İzmir’i Büyükşehir Belediyesi kadar bilmesi mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi’nin de Aliağa’yı, Ali ağa Belediyesi kadar bilmesi mümkün değil.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler