1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Klikya Termik Santrali ÇED süreci başladı

Klikya Termik Santrali ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Atagür Enerji tarafından Adana'da yapılması planlanan 600 MW'lık Klikya Termik Santrali projesi için ÇED süreci başladı.Çevresel...

Klikya Termik Santrali ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Atagür Enerji tarafından Adana'da yapılması planlanan 600 MW'lık Klikya Termik Santrali projesi için ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Adana ili Yumurtalık ilçesi Sugözü Köyü mevkiinde Atagür Enerji Üretim İnşaat ve TicaretA.Ş. tarafından yapılması planlanan Klikya Termik Elektrik Santrali (660 MWe/670 MWm/1.437 MWt Termik Santral, Endüstriyel Atık (Kül/Cüruf) Depolama Alanı, Derin Deniz Deşarjı, Dolgu ve Kıyı Yapısı Dahil) projesi ile ilgili olarak ÇED Süreci'nin başladığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED Süreci başladı. 

ÇED süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Adana Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler