1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırım tatarları elektrik ablukasına hazırlanıyor

Kırım tatarları elektrik ablukasına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Kırım Tatar yönetimi, Kırım'a elektrik sevkiyatının kesilmesini gündemine aldı.Kırım Tatarları'nın manevi lideri olarak kabul edilen...

Kırım tatarları elektrik ablukasına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Kırım Tatar yönetimi, Kırım'a elektrik sevkiyatının kesilmesini gündemine aldı.

Kırım Tatarları'nın manevi lideri olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu bir basın açıklaması yaparak, Kırım Tatarları'nın Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yönelik başlattığı gıda ablukasından sonra, bu sefer de, Kırım'a elektrik sevkiyatının kesilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Kırım Yarımadası'nda tüketilen elektriğin yüzde 70'inin Ukrayna'dan sağlandığını belirten Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın serbest ticaret bölgesi anlaşmasının iptali talimatını vermesi halinde kendilerinin bu eylemi yapmaya ihtiyacın kalmayacağını ifade etti.

Kırımoğlu ayrıca, Kırım Tatarları'nın yüzde 80 ile yüzde 85'inin Kırırım'a yönelik olası enerji ablukasını desteklediklerini belirterek, elektriğin kesilmesi halinde, Kırım'daki Rus yönetiminin sadece hastane ve okullara elektrik sağlayabileceğini, buna karşılık Kırım'daki sanayi işletmelerinin üretimi durdurmak zorunda kalacaklarını kaydetti.

Kırım'ın nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan Kırım Tatarları'nın bir bölümü, yarımadanın Rusya'nın eline geçmesinden sonra Ukrayna Hükümeti'nin denetimindeki bölgelere göç etti.

Önceki ve Sonraki Haberler