1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs barış görüşmeleri yakın süreçte olmayacak

Kıbrıs barış görüşmeleri yakın süreçte olmayacak

Enerji Günlüğü - BM Genel Sekreteri özel danışmanı Espen Barth Eide,  Kıbrıs doğrudan barış görüşmelerinin yakın bir gelecekte olmayacağını...

Kıbrıs barış görüşmeleri yakın süreçte olmayacak

Enerji Günlüğü - BM Genel Sekreteri özel danışmanı Espen Barth Eide,  Kıbrıs doğrudan barış görüşmelerinin yakın bir gelecekte olmayacağını söyledi.

Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve çıkarma çalışmalarının yarattığı gerginlik Kıbrıs Barış görüşmelerini sekteye uğratıyor. Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiades'i dün ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri özel danışmanı Espen Barth Eide, yakın gelecekte doğrudan barış görüşmelerinin yapılmayacağını açıkladı.

Espen Barth Eide, "Vazgeçmiş değiliz. Fakat şu anda iki ülkenin liderlerinin acil bir toplantı yapması için koşullar uygun değil ve bence bir süre daha uygun olmayacak" şeklinde konuştu.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiades, 2014 Ekim ayında görüşmelerden çekildiğini açıklamıştı. Türkiye de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de hakkı olduğunu savunarak,Eni/KOGAS Konsorsiyumu'na lisansı verilen sahada sismik doğalgaz arama çalışmalarını sürdüreceğini açıklamış ve çalışmalara başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler