1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ken Kipaş Elektrik’den Aydın’a 24 MW’lık JES

Ken Kipaş Elektrik’den Aydın’a 24 MW’lık JES

Enerji Günlüğü- Ken Kipaş Elektrik Üretim A.Ş., Aydın’da 24 MW’lık Ken-2 Jeotermal Enerji Santrali'ni kurmak üzere çalışmalara başladı.Proje için...

Ken Kipaş Elektrik’den Aydın’a 24 MW’lık JES

Enerji Günlüğü- Ken Kipaş Elektrik Üretim A.Ş., Aydın’da 24 MW’lık Ken-2 Jeotermal Enerji Santrali'ni kurmak üzere çalışmalara başladı.

Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlamış olup, gerekli diğer izinlerin de alınması ile üretim lisansının verilmesi bekleniyor.

Aydın ili Kalfaföy civarında J-667 işletme ruhsat numaralı 1.873,4 Ha’lık “Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı” sınırları içinde mevcut ve açılması planlanan kuyulardan jeotermal kaynağın çıkarılması ve bu kaynaklar kullanılarak 16.047m2 alan üzerinde Santral’ın kurulması öngörülüyor.

Ken Kipaş Elektrik Uretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan Jeotermal Enerji Santrali tesisinde yılda 190.000.000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

SANTRALİN YERİ

Kurulması planlanan “Ken-2 Jeotermal Enerji Santrali” en yakın bağ evi olan yapılara kuş ucumu yaklaşık 350 m mesafede, kuzeydoğusunda bulunan “Yılmazköy” koyundaki en yakın yapılara kuş ucumu yaklaşık 1 km, kuzeybatısında bulunan “Kalfaköy” köyündeki en yakın yapılara kuş ucumu yaklaşık 3 km, güneyindeki “Aydın- Denizli Karayolu”na kuş ucumu yaklaşık 750 m, batısındaki 154 kv “Aydın Trafo Merkezi”ne kuş ucumu yaklaşık 1 km, guneybatısındaki Aydın İl merkezindeki Ilıcabaşı Mahallesine kuş ucumu yaklaşık 800 m mesafede bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler