1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kemerköy ve Yeniköy özelleştirmelerinde son teklif verme yarın

Kemerköy ve Yeniköy özelleştirmelerinde son teklif verme yarın

Enerji Günlüğü - Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi için daha önce uzatılan son teklif verme süresi yarın sona erecek.Kemerköy...

Kemerköy ve Yeniköy özelleştirmelerinde son teklif verme yarın

Enerji Günlüğü - Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi için daha önce uzatılan son teklif verme süresi yarın sona erecek.

Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi İhalesi için son teklifler yarın saat 17.00’ye kadar alınacak.

İHALE USULLERİ

Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Kemerköy Termik Santrali, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YEAŞ)’ye ait Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi (YLİ) tarafından kullanılan taşınırlar 'Varlık Satışı' Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazlar, YLİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve YLİ tarafından kullanılan taşınmazlar 'Varlık Satışı' ve 'Kullanım İzninin Devri' ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazlar (Kemerköy Liman Sahası) 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile bir bütün halinde (Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası), Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Çatalağzı Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (Çatalağzı Termik Santrali) 'Varlık Satışı'yöntemi ile, YEAŞ’a ait Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (“GELİ”) tarafından kullanılan taşınırlar 'Varlık Satışı' Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, GELİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve GELİ tarafından kullanılan taşınmazlar 'Varlık Satışı' ve 'Kullanım İzninin Devri' ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile bir bütün halinde (Yatağan Termik Santrali) olmak üzere ayrı ayrı özelleştirilecek.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

İLGİ YÜKSEK, 10’A YAKIN TALİP VAR

CNBC-e'ye açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ihalesine ilginin yüksek olduğunu, şu anda 10'a yakın talip geldiğini söyledi. Şimşek, "Termik santrallerin özelleştirilmesi cari açığın azalması açısından da önemli bir adım olacaktır." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler