1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kemerköy ve Yeniköy için en yüksek teklifi IC Ictaş verdi

Kemerköy ve Yeniköy için en yüksek teklifi IC Ictaş verdi

Enerji Günlüğü - Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 2,671 milyar dolar ile IC Ictaş verdi.Kemerköy ve...

Kemerköy ve Yeniköy için en yüksek teklifi IC Ictaş verdi

Enerji Günlüğü - Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 2,671 milyar dolar ile IC Ictaş verdi.

Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi teknik olarak tamamlandı. En yüksek teklifi 2,671 milyar dolar ile IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu başkanlığında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen ihalede, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait Kemerköy Termik Santrali ile Kemerköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazlar, Yeniköy Linyitleri İşletmesi’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ile Yeniköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların "satış" yöntemi ile ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirmesi için teklifler alındı.

İhaleye, Park Holding AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu (OGG), Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

Kemerköy ve Yatağan termik santrallerinin kurulu gücü 1050 megavata karşılık gelen Kemerköy ve Yatağan termik santrallerine en yüksek teklifi teklifi 2,671 milyar dolar ile IC Ictaş verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler